Pegasus Art
Fine art fotografie

Het grootste deel van mijn leven heb met paarden te maken gehad en ze blijven me verwonderen. Van het rijden op internationaal dressuur niveau tot het bewonderen van de paarden door mijn cameralens heeft mij geleerd de karakters van een paard te herkennen dat nodig is om mooi in een beeld vast te kunnen leggen.

Nadat ik mijn eerste echte goede camera in handen kreeg besefte ik wat ik wilde gaan fotograferen, namelijk de grootste passie in mijn leven: paarden. Inmiddels is mijn bewondering voor de paarden vanaf de grond al kijkend door mijn lens omgezet in fotografie in opdracht van mens en paarden. 

Daarnaast focus ik me steeds meer op mijn vrije werk. Afgelopen jaar heb ik ook een aantal keer mogen exposeren o.a. in de Hollandsche Manege in Amsterdam en dat heeft me aangezet om nog meer richting de kunst kant op te gaan. Mijn voorkeur gaat uit naar het vastleggen van paarden in vrijheid waarbij ik graag in Portugal de Lusitano paarden fotografeer vanwege hun elegantie, kleuren en karakter. Maar met een stoere IJslander voor mijn lens ben ik ook heel blij.
Ik ben een fine art fotograaf die beelden door mijn lens zie die soms verder gaan dan wat er daadwerkelijk voor me staat. Die verbeelding maken mijn beelden uniek. Het vastleggen van sierlijke momenten in beweging of juist die momenten van echte verbinding met mijn onderwerp is wat ik zoek.
Een moment met bijzonder lichtinval, een vleugje wind of een sierlijke beweging zijn de magische ingrediënten voor mijn foto’s. Ik laat vaak weg wat niet nodig is om de essentie van mijn onderwerp naar voren te laten komen en maak gebruik van contrasten in mijn werk.
Mijn fotografie werk is gebaseerd op natuurlijk licht, dat maakt de uitdaging groter en daagt mij uit om mijn creativiteit nog meer in te zetten. Door te ‘schilderen’ met licht, contrasten en mijn lens worden mijn beelden meer kunst. Ik maak graag opvallende paardenportretten door de intieme momenten van mijn onderwerpen vast te leggen en hun kwetsbaarheid en tegelijkertijd ook hun kracht te onthullen.
De krachtige maar ook sierlijke beweging van het paard tot een mooi beeld bewerken typeren mijn werk

Mijn doel is het beeld opleveren dat ik in mijn hoofd heb en zoals ik het voor me zie in mijn hoofd, waarbij de eigenheid, kracht en kwetsbaarheidvan het paard voorop blijft staan.

Naast de fotoshoots verkoop ik ook mijn foto's (zie ook pagina aanbod) en ik ben te volgen via Instagram @nannie_pegasus en via Facebook 'Pegasus Art Fotografie'.

Met hartelijke groet,

Nannie

Nannie van Berkel-Hijlkema

mail: nvanber@xs4all.nl
Telefoon: 06-50806988
Pegasus Art & Fotografie